Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Szezámmagos göngyölt karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtot kibontjuk és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát és szalámit, majd az egészet alaposan összekeverjük. A húsok fehér, inas részét pár helyen bevágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk. Ha nagyon szabálytalanok a szeletek, akkor késsel itt-ott kissé megigazítjuk. A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elkenünk rajta és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2023.12.07.

Hozzávalók

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

A sajtot kibontjuk és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát és szalámit, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A húsok fehér, inas részét pár helyen bevágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk. Ha nagyon szabálytalanok a szeletek, akkor késsel itt-ott kissé megigazítjuk.

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elkenünk rajta és feltekerjük.

A zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a roládokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, felvert tojás, szezámmagos zsemlemorzsa.

A zsiradékot egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd a bepanírozott húsokat beletesszük. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük minden oldalát.

Én panírozás előtt kb 30 percre betettem a roládokat a fagyasztóba. Így sokkal könnyebb volt panírozni. Még nem fagyott meg teljesen, de a hús megkeményedett és panírozás közben nem nyeklett-nyaklott és sütés közben sem kezdett kifolyni a töltelék.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is