Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos göngyölt karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 szelet karaj csont nélkül
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 doboz medvesajt (nálunk zöldfűszeres)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 8 szelet szalámi
  • só
  • bors

A panírozáshoz

  • 20 dkg finomliszt (kb)
  • 3 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa (kb)
  • 2 evőkanál szezámmag

A sütéshez

  • bő zsiradék

Elkészítése

A sajtot kibontjuk és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát és szalámit, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A húsok fehér, inas részét pár helyen bevágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk. Ha nagyon szabálytalanok a szeletek, akkor késsel itt-ott kissé megigazítjuk.

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elkenünk rajta és feltekerjük.

A zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a roládokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, felvert tojás, szezámmagos zsemlemorzsa.

A zsiradékot egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd a bepanírozott húsokat beletesszük. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük minden oldalát.

Én panírozás előtt kb 30 percre betettem a roládokat a fagyasztóba. Így sokkal könnyebb volt panírozni. Még nem fagyott meg teljesen, de a hús megkeményedett és panírozás közben nem nyeklett-nyaklott és sütés közben sem kezdett kifolyni a töltelék.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szezammagos-gongyolt-karaj/