Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A színes tekercs mutatós és ízletes húsétel. A kolbász, tojás és uborka töltelék különleges ízt ad a sertéscomb szeleteknek, amelyek sütve omlósak és szaftosak lesznek. Melegen főételként, hidegen pedig hidegtálon is jól mutat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
mennyei
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A húst vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. A kolbászt felszeleteljük, az uborkát hosszában kettévágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és sertéssült fűszersóval fűszerezzük.

Tekercsek összeállítása

Minden hússzelet közepére teszünk egy karika kolbászt, mellé egy cikk főtt tojást, egy fél csemegeuborkát és egy szál rozmaringot. A húst szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük.

Sütés

A tekercseket tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk fokhagymaporral, majd annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Alufóliával lefedve, 200 °C-on kb. 45 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 15 percig pirítjuk, hogy szép színt kapjon.

Tálalás

A kész tekercsekből eltávolítjuk a fogpiszkálót, és egyben vagy szeletekre vágva kínáljuk. Krumplipürével a legfinomabb, de hidegtál részeként is kitűnő.

Tipp

Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a töltelékhez tehetünk egy szelet sajtot is. Hidegen vékonyra szeletelve előételként is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is