Előkészítés
A húst vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. A kolbászt felszeleteljük, az uborkát hosszában kettévágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és sertéssült fűszersóval fűszerezzük.
Tekercsek összeállítása
Minden hússzelet közepére teszünk egy karika kolbászt, mellé egy cikk főtt tojást, egy fél csemegeuborkát és egy szál rozmaringot. A húst szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük.
Sütés
A tekercseket tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk fokhagymaporral, majd annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Alufóliával lefedve, 200 °C-on kb. 45 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 15 percig pirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálalás
A kész tekercsekből eltávolítjuk a fogpiszkálót, és egyben vagy szeletekre vágva kínáljuk. Krumplipürével a legfinomabb, de hidegtál részeként is kitűnő.
Tipp
Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a töltelékhez tehetünk egy szelet sajtot is. Hidegen vékonyra szeletelve előételként is kínálhatjuk.