Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szűzérmék gomba mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 50 dkg gomba
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 7 dl olaj
  • 10 dkg hagyma
  • 70 dkg burgonya

Elkészítése

A szűzpecsenyéből érméket vágunk sózzuk és borsozzuk és hűtőbe tesszük. A hagymát meg pucoljuk és apró kockákra vágjuk.

A gombát is meg tisztítjuk. A hagymát lepirítjuk, ha kész rá rakjuk a cikkekre vágott gombát ezt is pirítjuk.

Közben sózzuk és borsozzuk. A főzőtejszínt a lisztel csomómentesre keverjük, és ezzel sűrítjük a gombát. Forraljuk és ha kell utána ízesítünk. A szűzérméket meg sütjük olajban.

Ha kész a burgonyát megtisztítjuk és tetszés szerint vágjuk kockára hasábra, vagy karikára vágva kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szuzermek-gomba-martasban/