Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűz
  • 40 dkg bébispenótlevél
  • 3 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg laskagomba
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek étolaj
  • ízlés szerint só és őrölt bors


Elkészítése:

A húst lehártyázzuk, megsózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt borssal és visszatesszük a hűtőbe.

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 001

A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk, a paradicsomot és a paprikát kockákra vágjuk. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük.


2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Félre tesszük és melegen tartjuk.

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 006

A visszamaradt forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét és beleöntjük a tejszínt.


Végül beletesszük a paradicsomot és kevergetve besűrítjük (kb 2 perc)

Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, majd beletesszük a maradék fokhagymát és a friss spenótot, majd 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 008

Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, majd mellé halmozzuk a ragut.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szuzermek-spenot-agyon-lecsos-gomba-raguval/