Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szűzpecsenye Colbert módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg-os szűzpecsenye
  • 15 dkg sertésháló (receháló)
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 4 forrázott kelkáposztalevél
  • só
  • bors
  • majoranna
  • 2 ek olaj

A gombás töltelékhez:

  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 ek vágott petrezselyem
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek vaj


Elkészítése:

Először a gombás tölteléket készítjük el: a finomra vágott vöröshagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd visszapirítjuk zsírjára. Konyhai késes gépbe tesszük, pürésítjük, majd a serpenyőbe visszatesszük. Sercegésig pirítjuk, majd a tűzhelyről levéve hozzáadjuk a tojássárgát és a vágott petrezselymet. Annyi zsemlemorzsával keverjük el, hogy képlékeny masszát kapjunk.

A hártyáktól megtisztított szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajban körbesütjük. A gombakrémmel bevonjuk, és körbetekerjük a baconszeletekkel, majd beburkoljuk a forrázott kelkáposztalevelekkel. Majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük, és szorosan a sertéshálóba tekerjük.

Tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 165 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük. A végén 200 fokra emeljük a hőt, és 4 percig pirítjuk.

Köretnek salátát és rizst kínálhatunk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szuzpecsenye-colbert-modra/