Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Szűzpecsenye kapribogyóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szűzpecsenye kapribogyóval különlegesebb húsétel, amelyben a sertés szűz finom íze találkozik a füstölt tarja és a kapribogyó pikáns ízével. Párolt rizzsel tálalva ízletes, laktató fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A szűzpecsenyét megtisztítjuk a hártyáktól, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kiveregetjük, fűszersóval bedörzsöljük, és fél órát pihentetjük.

Közben a hagymát felkockázzuk, a tarját csíkokra vágjuk, a pritaminpaprikát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.

Pirítás és főzés

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tarját és együtt pirítjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a hagymás alapra tesszük, és többször átforgatjuk. Felöntjük vízzel.

Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, valamint a mustárt, majd lassú tűzön, lefedve puhára főzzük.

Befejezés

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett kapribogyót, és néhány percig együtt rotyogtatjuk. Párolt rizzsel tálaljuk. Sózni általában nem szükséges, mert a füstölt tarja és a kapribogyó elég sót ad az ételnek.

Tipp

Ha szeretnénk, a rizs helyett kínálhatjuk pirított burgonyával vagy friss salátával is. A szószt egy kevés tejszínnel lágyíthatjuk, így selymesebb ízt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is