Elkészítése
Előkészítés
A szűzpecsenyét megtisztítjuk a hártyáktól, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kiveregetjük, fűszersóval bedörzsöljük, és fél órát pihentetjük.
Közben a hagymát felkockázzuk, a tarját csíkokra vágjuk, a pritaminpaprikát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
Pirítás és főzés
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tarját és együtt pirítjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a hagymás alapra tesszük, és többször átforgatjuk. Felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, valamint a mustárt, majd lassú tűzön, lefedve puhára főzzük.
Befejezés
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett kapribogyót, és néhány percig együtt rotyogtatjuk. Párolt rizzsel tálaljuk. Sózni általában nem szükséges, mert a füstölt tarja és a kapribogyó elég sót ad az ételnek.
Tipp
Ha szeretnénk, a rizs helyett kínálhatjuk pirított burgonyával vagy friss salátával is. A szószt egy kevés tejszínnel lágyíthatjuk, így selymesebb ízt kap.
