Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szűzpecsenye kapribogyóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 kg sertés szűzpecsenye
  • 1 db fehérhagyma
  • 10 dkg főtt füstölt tarja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db pritamin paprika
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 5 dkg kapribogyó (száras Spanyol nagyméretű)
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl víz

Elkészítése

Előkészítés

A szűzpecsenyét megtisztítjuk a hártyáktól, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kiveregetjük, fűszersóval bedörzsöljük, és fél órát pihentetjük.

Közben a hagymát felkockázzuk, a tarját csíkokra vágjuk, a pritaminpaprikát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.

Pirítás és főzés

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tarját és együtt pirítjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a hagymás alapra tesszük, és többször átforgatjuk. Felöntjük vízzel.

Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, valamint a mustárt, majd lassú tűzön, lefedve puhára főzzük.

Befejezés

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett kapribogyót, és néhány percig együtt rotyogtatjuk. Párolt rizzsel tálaljuk. Sózni általában nem szükséges, mert a füstölt tarja és a kapribogyó elég sót ad az ételnek.

Tipp

Ha szeretnénk, a rizs helyett kínálhatjuk pirított burgonyával vagy friss salátával is. A szószt egy kevés tejszínnel lágyíthatjuk, így selymesebb ízt kap.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szuzpecsenye-kapribogyoval/