Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Párolt húsok

Sertés receptek

Szűzpecsenye vörösbor mártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb szűzpecsenye 1 db vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1/2 piros kápia paprika 2-3 kanál sűrített paradicsom 3-4 szem koktél paradicsom 1 kávéskanál mustár 2-3 dl testes vörösbor só, őrölt fekete bors kevés liszt 2 kanál olaj 1 kanál vaj petrezselyemzöld Elkészítése: A szüzet lehártyázzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Kétujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
illeskrisz
Beküldte: 2017.01.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb szűzpecsenye
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1/2 piros kápia paprika
  • 2-3 kanál sűrített paradicsom
  • 3-4 szem koktél paradicsom
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2-3 dl testes vörösbor
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés liszt
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál vaj
  • petrezselyemzöld


Elkészítése:

A szüzet lehártyázzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Kétujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, majd a tenyerünkkel kissé szétnyomkodjuk. Klopfolni nem szabad, mert akkor szétesik az a gyenge hús…

Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat, majd elősütjük benne a hússzeleteket. Mikor egy kissé megpirultak, kiszedjük őket és félre tesszük. A hagymát apróra felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük.

A megmaradt olajban üvegesre sütjük a hagymákat, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felaprított kaliforniai paprikát, sót és borsot. Kissé átsütjük az alapot, majd visszatesszük bele az elősütött hússzeleteket. Felöntjük a borral és egy kevés vízzel.

Elkeverjük és egy kevés mustárral ízesítjük. Megkóstoljuk, és ha kell, akkor még sózzuk, borsozzuk. Lefedve, lassú tűzön főzzük tovább. Párolás közben néhányszor megkeverjük és ha kell vízzel pótoljuk, ha nagyon besűrűsödne a szaftja.

Tálaláskor kevés petrezselyemmel szórjuk meg és jázmin rizzsel, forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
illeskrisz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is