Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szűzpecsenye zsályás sóval, vargányával és mozzarellával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 ek zsályalevél
  • 2 ek olivaolaj
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg vargányagomba (lehet mirelit)
  • só, bors
  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 8 dkg bivalymozzarella

A zsályás sóhoz:

  • 1 ek só
  • 1/2 csokor zsályalevél


Elkészítése:

A zsályás sóhoz a sót és az apróra vágott zsályát mozsárban összetörjük, majd félretesszük.

A zsályaleveleket forró olajban ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

Az olajhoz hozzáadjuk a vajat és darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig melegen tartjuk.

A megtisztított húst szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, megborsozzuk és nagyon forró grillserpenyőben oldalanként 3-3 percig sütjük, illetve letakarjuk fóliával és mérsékelt lángon puhára sütjük állandó figyeléssel nehogy odaégjen.

Aki nem szereti teljesen átsütve, az előbb tálalhatja. A sajtból egy keveset a hússzeletekre vágunk, rákanalazzuk a gombát, majd a ropogós zsályalevelekkel körberakjuk és a zsályás sóval megszórva tálaljuk.

[box style=”info”]Ennek az ételnek a ropogós sült zsálya adja a különleges ízt és a vargányagomba.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/szuzpecsenye-zsalyas-soval-varganyaval-es-mozzarellaval/