Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet tarja 10-15 dkg kolozsvári szalonna kockázva 3 fej vörös hagyma szeletre vágva 5 dl barna sör 2 dl alaplé vagy víz 4 dkg hideg vaj 2 babérlevél késhegynyi őrölt szegfűszeg 1 kocka keserű csokoládé 2 evőkanál mustár 1 evőkanál barna cukor liszt, só bors, olaj Elkészítése: A tarja szeleteket sózzuk ,borsozzuk, majd […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Ildikó Juhászné
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet tarja
  • 10-15 dkg kolozsvári szalonna kockázva
  • 3 fej vörös hagyma szeletre vágva
  • 5 dl barna sör
  • 2 dl alaplé vagy víz
  • 4 dkg hideg vaj
  • 2 babérlevél
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 kocka keserű csokoládé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál barna cukor
  • liszt, só bors, olaj


Elkészítése:

A tarja szeleteket sózzuk ,borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a szeleteket átsütjük.

A visszamaradt zsiradékban a szalonnát pirítjuk,majd rátesszük a hagymát és együtt pároljuk pár percig. Felöntjük 3 dl sörrel és az alaplével, fűszerezzük babérlevéllel, szegfűszeggel, ízesítjük sóval (óvatosan) és 30 percig pároljuk.

Esetleg ha szükséges, akkor a maradék sörrel szakaszosan felöntjük. Ha a hús megpuhult kiszedjük, majd mehet bele a mustár a csokoládé és a barna cukor, ha hígnak érezzük akkor forraljuk még a mártást (esetleg keményítővel sűrítjük).

Ha kész, bele rakjuk a vajat és elkeverjük míg elolvad. A húsokat szépen visszahelyezzük a mártásba.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ildikó Juhászné
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is