Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Tavaszi töltött dagadó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg 1 nagy szelet kenyér 2 kisebb nyers tojás 3 ek zsemlemorzsa, ha szükséges 1 kisebb szál sárgarépa 5 dkg zöldborsó 1 tk só 1/3 kk őrölt bors 3 ek zsír 1 tk házifokhagymakrém Elkészítése: A dagadót alaposan megtisztítjuk és felszúrjuk. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk és a zöldborsóval […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg
  • 1 nagy szelet kenyér
  • 2 kisebb nyers tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa, ha szükséges
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 5 dkg zöldborsó
  • 1 tk só
  • 1/3 kk őrölt bors
  • 3 ek zsír
  • 1 tk házifokhagymakrém


Elkészítése:

A dagadót alaposan megtisztítjuk és felszúrjuk.

A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt éppen roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.

Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, a nyers tojásokat, a zöldborsót, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 3 ek zsemlemorzsát is.)

A dagadót megtöltjük a töltelékkel és a lyukat bevarrjuk, bedörzsöljük fokhagymakrémmel, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.

Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral. Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 40 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával. Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni és szépen szeletelhető.

[box style=”info”]9 szelet ujjnyi vastag husi lett belőle, ami úgy gondolom, hogy három felnőtt adagja. Nálunk két felnőtt és két kis étvágyú gyereké.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is