Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejben pácolt fűszeres sertéstarja rántva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szelet tarja
  • 0,5 liter tej
  • 1 teáskanál grill fűszer
  • só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál cayenne bors

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk. Fűszerezzük borssal, cayenne borssal, grill fűszerrel, és hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon. Ezt akár előző nap is elvégezhetjük; minél tovább pácolódik, annál puhább és ízletesebb lesz a hús.

A pácolt húst lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leszárítjuk, ezután a szokásos módon bepanírozzuk. Közepes lángon, bő olajban kisütjük.

Köretnek kukoricás rizst készítettünk mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/tejben-pacolt-fuszeres-sertestarja-rantva/