Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejberagu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés comb (vagy lapocka )
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 liter tej
  • só
  • 3 szem szegfűszeg
  • 80 dkg sertés comb (vagy lapocka )
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 liter tej
  • só
  • 3 szem szegfűszeg

Elkészítése

A combról minden zsiradékot leszedünk, és a húst kockákra vágjuk. Öt deka vajon fehéredésig sütjük, majd leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a hagymát, amelynek oldalába szúrtuk a szegfűszeget, és fedő alatt nagyon kis lángon jó puhára pároljuk.

Párolás közben időnként meg kell keverni, nehogy odakapjon, és vigyázzunk, mert a tej az edényből könnyen kifut. Akkor jó, ha csak sárga sűrű mártás marad alatta. Tálalás előtt a hagymát kidobjuk belőle, és vajas rizzsel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tejberagu/