Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejföl mártásos karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • étolaj
  • őrölt csemege paprika
  • finomliszt
  • só és őrölt fekete bors
  • 150 gramm tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom


Elkészítése:

A karajokat kiklopfoljuk, mind a két oldalukat, besózzuk, és borsozzuk. A finomlisztbe őrölt csemege pirospaprikát keverünk és beleforgatjuk a húst.

Olajos tepsiben 15 percig sütjük az egyik oldalát, kivesszük sütőből és megkenjük a másik oldalát (ami eddig még nem sült) a tejfölös mártással.

A tejfölt egy tálban összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, és bazsalikommal, teszünk még hozzá egy kis sót, és borsot is.

További 10 percig sütjük.

Köretnek krumplipürével is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tejfol-martasos-karaj/