Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-hagymás hússzelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéstarja (csont nélkül)
  • 4 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2 db zöldségleves kocka
  • só
  • őrölt színes bors (ízlés)
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 2 kávéskanál chili paprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 dl víz
  • 4 dl tejföl (20 %-os)
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk legalább fél órát állni.

A liszthez keverjük hozzá a majoránnát és a pirospaprikát. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd a befűszerezett hússzeleteket forgassuk bele a fűszeres lisztbe és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk míg összeesik. Ezután szórjuk meg a kurkumával, a köménymaggal, a chilivel, morzsoljuk rá a leveskockát, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a maradék fűszeres liszttel és szintén keverjük össze, pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a tejfölt, majd kevergetve melegítsük forráspontig.

Egy tepsibe öntsük bele a hagymás-tejfölös szósz felét, majd helyezzük rá az elősütött hússzeleteket, majd öntsük rá a maradék szószt és fedjük le alufóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 60 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük még pár percig, mielőtt lekapcsolnánk a sütőt.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tejfolos-hagymas-husszelet/