Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 1 ek olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 0,5 tk őrölt babérlevél
- 1 kk őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 kis pohár tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A hagymát összevágjuk, olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a pirospaprikát, köményt, babérlevelet, és felengedjük 2-3 dl vízzel.
A sertésszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A vajat felolvasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen elősütjük benne.
A húsokat egyből a hagymás alaplébe tesszük, és puhulásig főzzük. A tejfölt pici vízzel simára keverjük, és a húshoz öntjük. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik egy kicsit.
Az étel bármilyen tésztával elkészíthető.