Elkészítése
Hozzávalók:
Húshoz:
- 4 szelet sertéscomb
- só
- bors
- 2 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 5 ek olívaolaj
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Körethez:
- 4 közepes újkrumpli
- 4 zsenge répa
- rozmaring
- só
- bors
- fél dl víz (vagy húsleves alaplé)
- 1 ek chilis méz
- 1 ek hársméz
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és ebbe helyezzük a megmosott, feldarabolt krumplit és répát, amit megszórunk sóval, borssal, rozmaringgal, és megcsorgatjuk a kétféle mézzel, majd felöntjük a vízzel.
200 fokos sütőben fél órát alufólia alatt, majd fél órát alufólia nélkül sütjük. (Az utolsó 15 percben rá szoktam kapcsolni a hőlégkeverést is, hogy szép aranybarna legyen.)
A felaprított újhagymát megpirítjuk egy kis olívaolajon. A husit kiklopfoljuk, és megkenjük a sóval, borssal, tört fokhagymával, ízesített mustárral, majd a megpirított hagymára fektetjük, és kérget sütünk mindkét oldalára.
Ekkor felöntjük a tejjel elkevert tejföllel, és puhára főzzük.

