Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-gombás sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 0,5 evőkanál szárított petrezselyem
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • só
  • bors
  • tárkony
  • kakukkfű

Elkészítése

A húst megtisztítjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. Kevés olajon előpirítjuk, majd kivesszük az olajból és félretesszük.

A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és ugyanabban az olajban, amelyben a húst pirítottuk, üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, ízlés szerint fűszerezzük, majd visszatesszük a húst is.

Egy kevés vizet öntünk rá, majd puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a szeletelt gombát, felöntjük tejszínnel, és összefőzzük az ízeket, amíg az étel elkészül.

Hasábburgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/tejszines-gombas-sertesragu/