Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb (de készíthetjük csirkemellből is)
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 dl olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek mustár
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál paprikakrém
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 dl húslé
- 2 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és majoránnával fűszerezzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, paprikakrémet, a sűrített paradicsomot, felöntjük a húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben kifőzünk egy csomag tetszőleges tésztát.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, és a mustárral, majd hozzáadjuk a húshoz. Alaposan összeforraljuk és a tésztával tálaljuk.