Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tele szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj (vagy comb)
  • só
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 kiskanál oregánó
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg főtt füstölt tarja
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 0,5 kiskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A hússzeleteket enyhén kiverjük, mindkét oldalukat megsózzuk, majd félretesszük. A megtisztított hagymát 2-3 milliméter vastagságú karikákra vágjuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, és a hagymakarikákat egyenletesen eloszlatjuk benne.

A hússzeleteket szorosan egymás mellé fektetjük a hagymára, és megszórjuk oregánóval. A megmosott gombát és a füstölt tarját kis kockákra vágjuk, majd egyenletesen elosztjuk a hús tetején.

A tejfölt a reszelt füstölt sajttal alaposan összekeverjük, pirospaprikával ízesítjük, és a hús tetejére öntjük, egyenletesen eloszlatva. A tepsit alufóliával letakarjuk.

Előmelegített sütőben, nagy lángon (kb. 200 fokon) sütjük kb. 45 percig, amíg a hús megpuhul. Az alufóliát levéve a tetejét kissé megpiríthatjuk, ha szükséges.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tele-szelet/