Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Téli-tavaszi sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontozott sertésborda
  • 2 szál sárgarépa
  • 16 dkg konzerv zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A megsózott hússzeleteket forró olajban megforgatjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát. Megsózzuk, lefedjük, és puhára pároljuk. Ha a hús a saját levét elfőtte, a borsókonzerv levével öntjük fel. Amikor a hús teljesen megpuhult, a levét liszttel besűrítjük, hozzáadjuk a leszűrt borsót, és finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. Ekkor már csak éppen felmelegítjük, de nem forraljuk.

Készíthetjük finomfőzelék-konzervből vagy friss borsóból és répából is: ebben az esetben a zöldségek levében pároljuk meg a húst, majd a végén tesszük hozzá a zöldségeket.

Rizskörettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/teli-tavaszi-sertesborda/