Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Temesvári sertéstokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
  • 20 dkg füstölt szalonna (húsos)
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A húst és a szalonnát vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A zöldbab lehet fagyasztott is, akkor a főzés elején vegyük ki a fagyasztóból, ha friss a zöldbab akkor vágjuk fel kisebb darabokra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felcsíkozott húsos szalonnát és süssük pár percig.

Ezután keverjük hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a felcsíkozott húst és addig pároljuk tovább, míg a hús kifehéredik.

Amikor a hús már kifehéredett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje és főzzük a húst félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldbabot és addig főzzük, míg a hús is és a zöldbab is megpuhul.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, csorgassuk a húshoz és főzzük még pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

https://receptneked.wps.hu/sertes/temesvari-sertestokany-2/