Előkészítés
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra daraboljuk. Ha friss zöldbabot használunk, 2–3 cm-es darabokra vágjuk.
Alap készítése
A szalonnát kiolvasztjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köménymagot, és egy-két percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd kb. 10 percig dinszteljük.
Hús és zöldbab hozzáadása
Beleforgatjuk a sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, rászórjuk a pirospaprikát, és együtt főzzük tovább. Ha konzervbabot használunk, azt csak a végén adjuk hozzá, amikor a hús már megpuhult.
Sűrítés és befejezés
Ha a hús és a bab is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Forralunk rajta egyet, majd levesszük a tűzről.
Tálalás
A temesvári sertéstokányt párolt rizzsel, galuskával vagy főtt tésztával kínáljuk.
Tipp
A tokány ízét fokozhatjuk egy kevés füstölt paprikával vagy csípős paprikával. Ha krémesebb szaftot szeretnénk, a tejfölt kiegészíthetjük egy kevés tejszínnel is. Kovászos uborkával vagy savanyúsággal tálalva még teljesebb az élmény.