Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Tepsiben sült sajtos karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tepsiben sült sajtos karaj egyszerűen elkészíthető húsétel, amelynek krémes tejfölös-mustáros pác ad különleges ízt. A reszelt sajt a sütés során megolvad és aranybarna réteget képez, ami igazán ízletessé teszi a húst. Könnyű, mégis tartalmas fogás, amely bármilyen körettel jól párosítható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A karajt kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a mustárt, az olajat és az őrölt borsot. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük ezzel keverékkel, majd egymás mellé helyezzük egy tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást.

A tetejére bőségesen reszelt sajtot szórunk, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben (gázsütőn 4-es fokozat) 45–50 percig sütjük vagy amíg a hús megpuhul és a sajt szépen ráolvad.

Tálaláskor bármilyen körettel kínálhatjuk.

Tipp:

Ha szeretnénk pikánsabb ízt, akkor a pácba tehetünk egy kevés zúzott fokhagymát vagy apróra vágott, friss petrezselymet. A sajtot is variálhatjuk: reszelt trappista mellett edami vagy gouda is jól illik a húshoz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is