Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsiben sült sajtos karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 3 csipet só
  • ízlés bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 25 dkg sajt

Elkészítése

A karajt kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a mustárt, az olajat és az őrölt borsot. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük ezzel keverékkel, majd egymás mellé helyezzük egy tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást.

A tetejére bőségesen reszelt sajtot szórunk, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített, 180 °C-os sütőben (gázsütőn 4-es fokozat) 45–50 percig sütjük vagy amíg a hús megpuhul és a sajt szépen ráolvad.

Tálaláskor bármilyen körettel kínálhatjuk.

Tipp:

Ha szeretnénk pikánsabb ízt, akkor a pácba tehetünk egy kevés zúzott fokhagymát vagy apróra vágott, friss petrezselymet. A sajtot is variálhatjuk: reszelt trappista mellett edami vagy gouda is jól illik a húshoz.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tepsiben-sult-sajtos-karaj/