Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,3 kg csont nélküli csülök
  • 4 evőkanál étolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0,5 evőkanál flekken fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál só

Körethez

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál étolaj
  • 0,5 evőkanál steakburgonya fűszerkeverék
  • 3 fej hagyma félbe vágva

Elkészítése

A csülkön lévő bőrt egy éles késsel írdaljuk be.

A pác hozzávalóit keverjük el, majd dörzsöljük bele a húsba és a a csülők bőrébe is. A burgonyát vágjuk tetszőleges darabokra.

Az olajban keverjük el a steakburgonya fűszerkeveréket és forgassuk bele a burgonyákat, majd rakjuk a csülök mellé a tepsibe.

A hagymákat vágjuk félbe, majd rakjuk a tepsibe.

Előmelegített sütőben 170 fokon alufóliával letakarva kb 70-80 percig süssük. Vegyük le a fóliát a tepsiről és ha puha a hús, locsoljuk meg a kisülő szafttal.

A felesleges szaftot öntsük egy kis tálba. Tegyük vissza a sütőbe a húst 190 fokon kb 10 percre, majd vegyük ki és ismét locsoljuk meg a szafttal. Rakjuk vissza még kb 10 percre és süssük szép pirosra a húst és a bőrét.

Tálalás előtt pihentessük pár percig az elkészült csülköt.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tepsis-csulok/