Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojáslepényes fasírt rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A fasírthoz

  • 70 dkg darálthús
  • 3 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Ételízesítő
  • só
  • bors
  • pirospaprika

A töltelékhez

  • 8 db tojás
  • 15 dkg sajt
  • petrezselyem
  • só

Elkészítése

A fasírtot a szokásos módon készítjük el: a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az áztatott és kinyomkodott zsemléket, a felvert tojásokat, az áttört fokhagymát, valamint ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát és ételízesítőt. Alaposan összedolgozzuk.

Egy zsírpapíron a fasírtmasszát kb. 1 cm vastagságú téglalappá formázzuk.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját sóval és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd két lepényt sütünk belőle serpenyőben. Ezeket a fasírtmassza tetejére helyezzük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megszórjuk a reszelt sajt felével.

A tojásfehérjéből szintén lepényeket készítünk, amelyeket a sárgája tetejére helyezünk. Ezt is megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

A zsírpapír segítségével szorosan feltekerjük a fasírtmasszát, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben készre sütjük, amíg a külseje szép aranybarnára nem pirul, és a belseje átsül.

Tipp: Tálaláskor szeletelve kínáljuk, köretként friss salátát vagy burgonyapürét adhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tojaslepenyes-fasirt-rolad/