Elkészítése
Előkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát, szalonnát és sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokból négyet keményre főzünk, a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Töltelék elkészítése:
A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a sonkát, és pár percig együtt pirítjuk. Belekeverjük a zöldborsót, sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel ízesítjük, majd 8-10 percig pároljuk. A főtt tojásokat kockákra vagy szeletekre vágjuk, és a zöldborsós keverékhez adjuk. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket és egy nyers tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy homogén tölteléket kapjunk.
Sütés:
A kiklopfolt hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé, majd mindegyikre bőségesen halmozunk a töltelékből. A tepsi aljára egy kevés vizet öntünk, hogy a hús ne száradjon ki. Az egészet előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Frissen, melegen tálaljuk, például burgonyapürével vagy salátával. Jó étvágyat kívánunk!

