Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos búbos pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 5 db tojás
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó (mirelit, vagy konzerv )
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • só
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése

Előkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát, szalonnát és sonkát apró kockákra vágjuk. A tojásokból négyet keményre főzünk, a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

Töltelék elkészítése:

A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a sonkát, és pár percig együtt pirítjuk. Belekeverjük a zöldborsót, sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel ízesítjük, majd 8-10 percig pároljuk. A főtt tojásokat kockákra vagy szeletekre vágjuk, és a zöldborsós keverékhez adjuk. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket és egy nyers tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy homogén tölteléket kapjunk.

Sütés:

A kiklopfolt hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé, majd mindegyikre bőségesen halmozunk a töltelékből. A tepsi aljára egy kevés vizet öntünk, hogy a hús ne száradjon ki. Az egészet előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Frissen, melegen tálaljuk, például burgonyapürével vagy salátával. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/tojasos-bubos-pecsenye/