Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Sertés receptek

Töltött húsok

Tojásos-tarjás fasírttekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 rúdhoz: 1 kg darált sertéshús 2 tojás 1 púpos tk házi fokhagymakrém 1 kk só 0,5 kk őrölt bors 10 púpos ek zsemlemorzsa 2-3 ek olaj a tepsibe 1 kisebb tojás (kenéshez) Töltelékhez: 4 keményre főtt tojás 15 dkg füstölt-főtt tarja 10 dkg füstölt sajt szeletelve Elkészítése: A töltelékhez a keményre főtt tojásokat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.03.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

2 rúdhoz:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 10 púpos ek zsemlemorzsa
  • 2-3 ek olaj a tepsibe
  • 1 kisebb tojás (kenéshez)

Töltelékhez:

  • 4 keményre főtt tojás
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja
  • 10 dkg füstölt sajt szeletelve


Elkészítése:

A töltelékhez a keményre főtt tojásokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tarját egész apró kockára vágjuk.

A darált húshoz adjuk a nyers tojásokat, a sót, borsot, házi fokhagymakrémet, zsemlemorzsát, és jól összedolgozzuk.

A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket alufóliára téve kézzel téglalap alakúra, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazodva a tepsi hosszához. Először befedjük a sajt felével úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3-4 cm rész. Ezután rászórjuk a sajtos részre a tarja kockákat, majd a reszelt tojás felét. A tölteléket a tenyerünkkel kicsit rányomjuk.

Az alufólia segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, itt a húst az ujjunkkal kicsit benyomkodjuk.

Olajjal kikent tepsibe fektetjük. A műveletet megismételjük a maradék masszával. A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással. Lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk. Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk.Ezalatt pár alkalommal meglocsoljuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.

Ha megsült, kiemeljük az olajos léből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető.

[box style=”info”]Vasárnap ebédre vendégeink voltak. A főétel a húsvét jegyében készült. Egyszerű fasírtmassza, amit füstölt sajttal, füstölt-főtt tarjával és főtt tojással töltöttem meg. Az benne a jó, hogy előző nap megsüthető és az adott napon már csak a tálalással van dolgunk. Egyetlen szépséghibája lett, hogy picit megrepedt sütés közben, de ez természetesen egy cseppet sem rontott az ízén. Habos krumplipüré volt a kísérője. Az elkészítési idő nem tartalmazza a sütési időt.
A készítéséről készült fázisfotók megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is