Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 db tv paprika
- 2-3 db paradicsom
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tk liszt
- 2 db tojás
- olaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát és a hagymát kockára vágom. A paradicsomot és a paprikát, mint ha lecsót készítenék felaprítom, végezetül a lapockát felcsíkozom.
A szalonnát kevés olajon megpirítom, majd kiszedem a zsiradékból és félre teszem. A zsiradékon megpirítom a húst, azután hagymát is. Sózom, borsozom.
Mikor a hús félig megpuhult hozzáadom a paprikát és a paradicsomot és puhára párolom. Ezután belekeverem a felvert tojást és a lisztes tejföllel behabarom.
Galuskával vagy más tokányhoz illő körettel tálalom
[box style=”info”]A tojás elmaradhat, tojás nélkül szaftosabb. Téli-tavaszi időszakban elkészíthető eltett lecsóval is.[/box]

