Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött, göngyölt karaj rántva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj
  • só

A töltelékhez

  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg sonka
  • 2 evőkanál kukorica

A sütéshez

  • 6 dl olaj

A panírozáshoz

  • 10 dkg finomliszt (kb)
  • 2 tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa (kb)

A körethez

  • 1 bögre rizs (3 dl)
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 2 bögre húsleves alaplé

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk és sózzuk mindkét oldalát.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a húsra teszünk belőle és feltekerjük.

A roládot lisztbe, majd tejjel elkevert felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Felmelegített olajban, lassú tűzön fedő alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradék lecsepegjen. Amikor kissé hűlt, félbevágjuk.

A rizst az olajon kicsit megpirítjuk, majd a forró alaplével felöntjük. Fedő alatt hagyjuk duzzadni.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és elzárjuk alatta a lángot. Csak olyan edénybe tegyük be a sütőbe, amin nincs műanyag vagy másmilyen anyag, ami leolvadhat róla!

A zöldségeket enyhén sós vízben, roppanósra főzzük, majd a rizzsel összekeverjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltot-gongyolt-karaj-rantva/