Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Zöldséges ételek

Töltött cukkini és padlizsánhajó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini és egy kis padlizsán is 50 dk darát sertéscomb (vagy pulyka) 3-4 db paradicsom 1 közepes sonkahagyma 1 dl sűrű paradicsomlé (frissen passzírozott) 1 dl tejszín 10-12 dk reszelt sajt(mozzarella, füstölt karaván sajt) zöld fűszerek:bazsalikom,csombor,kakukkfű 1 tasak mini mozzarella só,őrölt bors, 1 tk fasírtpor(fokhagyma,paprika,só van benne,tartósítószer nélküli) 1 ek […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.04.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db közepes nagyságú cukkini és egy kis padlizsán is
  • 50 dk darát sertéscomb (vagy pulyka)
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 közepes sonkahagyma
  • 1 dl sűrű paradicsomlé (frissen passzírozott)
  • 1 dl tejszín
  • 10-12 dk reszelt sajt(mozzarella, füstölt karaván sajt)
  • zöld fűszerek:bazsalikom,csombor,kakukkfű
  • 1 tasak mini mozzarella
  • só,őrölt bors,
  • 1 tk fasírtpor(fokhagyma,paprika,só van benne,tartósítószer nélküli)
  • 1 ek olaj +a tepsi kikenéséhez
  • 2 csapott ek zabpehely


Elkészítése:

A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, hosszában kettévágjuk és a belsejüket kikapargatjuk ( először késsel,majd karalábé vájóval szedtem ki), majd megsózzuk és állni hagyjuk legalább fél óráig.

A padlizsánnal is hasonlóképpen teszünk( a padlizsán belsejét raguba használtam fel,de természetesen mehet a töltelékbe is).

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, ráteszünk egy csipetnyi sót .

Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, ráteszünk egy felkockázott paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével, hozzádobjuk a fasírtport, borsot,zöld fűszereket, beletesszük a zabpelyhet, félig megfőzzük, majd a cukkinik felaprított belsejét is hozzáadjuk, majd ráöntjük a tejszínt. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajazzuk, belerakjuk a cukkiniket, a padlizsánokat.

A cukkiniket, padlizsánokat megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá,valamint a mozzarella golyókat is rárakjuk.

Teszünk rá egy-egy bazsalikom levelet is. 180 fokos sütőbe tesszük ( Én a középre tettem,30 percig légkeverésen, majd alsó sütésen sütöttem kb 10 percig).

Kivesszük a tepsit reszelt sajttal bőven megszórjuk, majd visszatoljuk, hogy ráolvadjon a sajt. Amikor szép piros forrón tálaljuk.

[box style=”info”]Van úgy,hogy a család egyik része a cukkinit, a másik a padlizsánt kedveli, nálunk így van:-),ezért mindkettőt sütöttem.
A töltelék variálható ízlés szerint.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is