Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A dagadóhoz:

  • 1,5 kg sertésdagadó
  • só
  • bors

A töltelékhez:

  • 2 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30 dkg darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tej

A sütéshez:

  • 4 dl húsleves alaplé

Elkészítése

Felszúrjuk a húst (ha nem úgy vettük), majd kívül-belül besózzuk és borssal enyhén meghintjük.

A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet és a zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.

A tepsit zsírral kikenjük és beleöntjük a húslevest, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük 180 fokon. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-dagado-12/