Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertésdagadó
  • 4 szelet kenyér (vagy zsemle)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só
  • bors
  • oregánó
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoránna

Elkészítése

A dagadót felszúrjuk, zsebet készítünk.

A kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk a felforrósított zsíron.

A kenyeret vagy zsemlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük és ráütjük a tojásokat és befűszerezzük ízlés szerint. Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmorzsolódjon. Átforgatjuk a tűzön pár perc alatt.

Beletöltjük a húsba a tölteléket, a végeit pedig összetűzzük.

Tepsibe tesszük és 200 fokon kb 1-1,5 óra alatt megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. Ellenőrizhetjük is hogy átsült-e. Ha beleszúrunk egy hústűt és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-dagado-13/