Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg dagadó (felszúrva)
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 darab zsemle
  • 2 tojás (esetleg 3)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl tej a zsemlékhez

Elkészítése

A gombát felszeleteljük, a májat kisebb darabokra vágjuk. Hagymát és a petrezselymet felaprítjuk.

Némi zsíron megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd fészerezzük és beleszórjuk a petrezselymet. Később a májat is hozzáadjuk.

A zsemléket tejbe áztatjuk. Ha a máj is megpuhult, hűtés után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és a zsemlét. Ízlés szerint fészerezzük még.

A húst kívül-belül fűszerezzük, majd beletöltjük a tölteléket és hústűvel összezárjuk a zsebet.

Megkenjük zsírral és tepsiben, fólia alatt megsütjük kb 1 órán át 200 fokon.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-dagado-14/