Elkészítése
Először válasszunk ki egy tetszőleges nagyságú dagadót. A töltelékhez 6 db tojást keményre főzünk, majd ha kihűlt, megpucoljuk és összetörjük. Ehhez a főtt tojáshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, petrezselymet, gombát és májat. Egy szelet kenyeret apróra kockázunk, majd serpenyőben kicsit megpirítjuk, és ezt is hozzákeverjük a töltelékhez. A maradék tojást nyersen keverjük bele, és a fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá (például só, bors, pirospaprika).
A dagadót nem szükséges sózni, mivel a tölteléket előző nap összekészítjük, és hagyjuk, hogy másnapig az ízek beivódjanak a húsba. Ha a dagadót megtöltöttük a töltelékkel, a tetejére szépen elrendezzük a baconszeleteket. Az aljára nem szükséges tenni, mivel könnyen leéghet.
Miután a dagadó megtelt, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük másnapig. Másnap kivesszük a hűtőből, és fóliástul betesszük az előmelegített sütőbe. Legalább 1-1,5 órán át sütjük fóliában, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Ezután kicsomagoljuk a fóliából, és további 30 percig pirítjuk a sütőben, amíg a bacon szép aranybarna és ropogós nem lesz. Fontos, hogy teljesen átsüljön a hús.
Tálaláskor szeletekre vágjuk, és melegen fogyasztjuk. Jó étvágyat!
