Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertés dagadó
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csomag újhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • 2 evőkanál sertészsír

Elkészítése

A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Három tojást megfőzünk és kockákra vágjuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk és fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát és az újhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és egy nyers tojással.

A tölteléket a dagadóba töltjük, majd hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük, megkenjük hideg zsírral. Mellé tesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a hús szép pirosra sül. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni. Zöldséges rizst készítettem hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-dagado-3/