Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,3 kg sertésdagadó
  • 60 dkg darált hús
  • só
  • bors
  • fokhagymakrém
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • majoránna
  • 2 db zsemle
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A dagadót középen felszúrjuk, és kívül-belül sózzuk, borsozzuk.

A darált húshoz hozzáadjuk a vízben megáztatott és jól kinyomkodott zsemlét. Ehhez hozzákeverjük a kockára vágott hagymát, a fokhagymakrémet, a sót, a borsot, az ételízesítőt, a fűszerpaprikát, két nyers tojást, és két apróra vágott főtt tojást. Fűszerezzük majoránnával és petrezselyemzölddel.

Az elkészült tölteléket a dagadóba töltjük, majd a nyílást fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük.

A megtöltött dagadót tepsibe tesszük, zsírral megkenjük, kevés vizet öntünk alá, és készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-dagado-4/