Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. Félretesszük pihenni. A töltelékhez a tejet megmelegítjük, és a zsemléket egyenként beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy tálba tesszük. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd levesszük a tűzről és a zsemléhez keverjük. A fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.05.27.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

A húst megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. Félretesszük pihenni.

A töltelékhez a tejet megmelegítjük, és a zsemléket egyenként beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy tálba tesszük.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd levesszük a tűzről és a zsemléhez keverjük. A fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával. Beleütjük a tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

A dagadót megtöltjük a töltelékkel, a végét hústűvel összezárjuk. Egy sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk alá, majd lefedve 200 fokos sütőben másfél-két órán át sütjük.

A sütés végén levesszük az edény fedelét, és addig sütjük tovább, amíg a hús szépen megpirul.

Kicsit pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk. Bármilyen köret illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is