Elkészítése
A húst megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. Félretesszük pihenni.
A töltelékhez a tejet megmelegítjük, és a zsemléket egyenként beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy tálba tesszük.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd levesszük a tűzről és a zsemléhez keverjük. A fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával. Beleütjük a tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
A dagadót megtöltjük a töltelékkel, a végét hústűvel összezárjuk. Egy sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk alá, majd lefedve 200 fokos sütőben másfél-két órán át sütjük.
A sütés végén levesszük az edény fedelét, és addig sütjük tovább, amíg a hús szépen megpirul.
Kicsit pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk. Bármilyen köret illik hozzá.
