Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kisebb dagadó ( felszúrva)

Töltelék

  • 4 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olaj
  • só
  • bors
  • majoránna
  • kb 2 dl tej

Elkészítése

A húst megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. Félretesszük pihenni.

A töltelékhez a tejet megmelegítjük, és a zsemléket egyenként beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy tálba tesszük.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd levesszük a tűzről és a zsemléhez keverjük. A fokhagymát ráreszeljük, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával. Beleütjük a tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

A dagadót megtöltjük a töltelékkel, a végét hústűvel összezárjuk. Egy sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, kevés vizet öntünk alá, majd lefedve 200 fokos sütőben másfél-két órán át sütjük.

A sütés végén levesszük az edény fedelét, és addig sütjük tovább, amíg a hús szépen megpirul.

Kicsit pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk. Bármilyen köret illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-dagado-6/