Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Sertés receptek

Töltött húsok

Töltött dagadó másként

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg felszúrt dagadó 1 evőkanál zsír 4 nagy gerezd fokhagyma 2 dl száraz fehérbor só őrölt bors Töltelék: 4 közepes tojás keményre főzve 1 tojás szétválasztva 10 dkg főtt-füstölt sonka vagy tarja, 2-3 zöldhagyma apróra összevágva 3 dkg vaj 1 evőkanál aprított snidling 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld só bors Elkészítése: A vajon megdinszteltem […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2014.01.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg felszúrt dagadó
  • 1 evőkanál zsír
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors

Töltelék:

  • 4 közepes tojás keményre főzve
  • 1 tojás szétválasztva
  • 10 dkg főtt-füstölt sonka vagy tarja,
  • 2-3 zöldhagyma apróra összevágva
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • bors


Elkészítése:

A vajon megdinszteltem a zöldhagymát és az apróra vágott sonkát. A tojásokat finomra lereszeltem, elkevertem a hagymás sonkával, a zöld fűszerekkel, a tojássárgájával, sóztam borsoztam. A tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem egy csipet sóval, és óvatosan a masszához kevertem.

A dagadót kívül, belül sóztam borsoztam. Megtöltöttem, bevarrtam. Zsírral kikent tepsire fektettem és 200 C fokra előmelegített sütőben – forgatás nélkül – 20 perc alatt megpirítottam a felületét. Mellédobtam a fokhagymát és felöntöttem a fehérborral.

Ekkor 160 C fokra csökkentettem a hőt és másfél órán át pároltam a húst fólia alatt. Végül levettem róla a fóliát és 200 C fokon 15 perc alatt szép pirosra sütöttem.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is