Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésdagadó ( vagy borjúszegy)
  • 2 dl tej
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 2 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
Töltött dagadó

Elkészítése

A dagadót éles, hegyes késsel felszúrjuk úgy, hogy ne lyukadjon ki máshol. Ha esetleg lyukas valahol, akkor azt a lyukat bevarrjuk. A kezdők nyugodtan kérjék meg a hentest, hogy szúrja fel. A tejet összekeverjük 2 dl meleg vízzel, és ezt a zsemlékre öntjük. A hagymát megpucoljuk. A gombát megtisztítjuk és felkockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk, és a szalonnát apró kockákra vágjuk.

A vajat felforrósítjuk, majd a szalonnát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a gombát és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A kissé kihűlt szalonnás-gombás keverékhez hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, tojásokat, petrezselymet, és ízlés szerint fűszerezzük, majd az egészet jól összedolgozzuk.

A masszával megtöltjük a dagadót, de ne túl szorosan! A nyílást bevarrjuk, majd a húst egy tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Az olajat felhevítjük és a húsra öntjük. A sütőben 5 percig pirítjuk, majd 180 fokra visszakapcsoljuk a sütőt, és a húsra öntjük a bort. Saját levével többször meglocsolva kb. 50 percig sütjük.

A húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnákat, majd vékonyan felszeleteljük. Sült krumplival, burgonyapürével vagy párolt rizzsel körítjük. Hidegen is finom.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-dagado/