Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött fasírozott recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 szikkadt zsemle tejben áztatva
  • 2 tojás
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • ízlés szerint, só bors, fűszerpaprika

Töltelék:

  • 3 szelet (prágai) sonka
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt ízlés szerint


Elkészítése:

Keverjük össze a darált húst, a kinyomkodott zsemlét és az összes többi hozzávalót. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.

Közben készítsünk elő egy alufóliát, vékonyan kenjük le olajjal és két centiméter vastagon terítsük el rajta húst. A húsra fektetjük a sonka szeleteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és gombával.

Tekerjük fel fólia segítségével és szorosan csomagoljuk be. Tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.

Kicsomagoljuk a fóliából, visszatoljuk a sütőbe és a pecsenyével locsolgatva szép pirosra sütjük.

[box style=”info”]Mindig készítek szárított gombát, ezért én azt tettem bele. Előtte vízben áztattam. Ha nyers gombával készül, akkor előtte érdemes pici zsiradékon átpirítani a gombát.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-fasirozott/