Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Töltött, göngyölt karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött, göngyölt karaj látványos és ízletes húsétel, amelyet ünnepi asztalra vagy vendégvárónak is érdemes elkészíteni. A gombás-szalonnás töltelék, a fűszerek és a szaftos hús együtt igazán harmonikus fogást adnak. Töltelék előkészítése A szalonnát, hagymát és kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A töltött, göngyölt karaj látványos és ízletes húsétel, amelyet ünnepi asztalra vagy vendégvárónak is érdemes elkészíteni. A gombás-szalonnás töltelék, a fűszerek és a szaftos hús együtt igazán harmonikus fogást adnak.

Töltelék előkészítése

  1. A szalonnát, hagymát és kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.
  2. Két tojást keményre főzünk, majd felkockázunk.
  3. A gombát felszeleteljük.
  4. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk.
  6. A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  7. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, míg elfövi a levét.
  8. Hozzákeverjük a kockázott tojást, a paprikát, a zsemlét, egy nyers tojást és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.

Hús előkészítése

  1. A karajt hosszában éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, grill fűszerrel és őrölt köménnyel mindkét oldalát befűszerezzük.
  3. Az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük.

Göngyölés és sütés

  1. A húst alufóliára terítjük, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.
  2. Bejgli módjára feltekerjük, és szorosan az alufóliába csomagoljuk.
  3. Tepsibe tesszük, aláöntjük a zsírt és kb. 2 dl vizet.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1,5 órán át sütjük.
  5. Ezután a fóliát kibontjuk, és további 20–25 percig pirítjuk, hogy szép piros kérget kapjon.
  6. Szeletelés előtt pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük.

Tipp

Burgonyapürével tálalva a legfinomabb, de párolt zöldségekkel is jól illik hozzá. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a töltelékbe reszelt sajtot is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is