Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 800 g savanyított káposzta
  • 1 fej káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 0,5 kg darált hús (lapocka vagy dagadó)
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg füstölt, főtt tarja darálva
  • 1 db bordaporc (vagy 20 dkg kolozsvári szalonna)
  • 35 dkg rizs megmosva
  • zsír

Elkészítése

A felmelegített zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, megfűszerezzük és fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a ledarált tarját, a legvégén pedig a megmosott és lecseptetett rizst.

A tölteléket kihűtjük, majd a káposzta levelekbe töltjük.

A fazekunk aljára egy sor savanyított káposzta kerül, kockázunk rá bordaporcot vagy kolozsvári szalonnát. Rá jön egy sor káposztalevél és erre kerülnek a töltések.

A töltés sorok közé vagdosunk karikára füstölt kolbászt és rétegezzük a maradék levelekből és savanyú káposztából. A tetejére levél kerül.

Felengedjük teljesen vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt még kb 1,5 órán át főzzük.

Ha megpuhult benne kellően a rizs, akkor készült el.

Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-kaposzta-16/