Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött káposzta cserépedényben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertés lapocka
  • 1 tojás
  • füstölt oldalas vagy szalonna
  • 10 dkg rizs
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

Ha túl savanyú a káposzta, akkor vízbe áztatjuk vagy átmossuk.

Ledaráljuk a lapockát a hámozott hagymával és fokhagymával, majd ízesítjük sóval és borssal, majd belerakjuk a rizst és jól összedolgozzuk.

Cserépedénybe rakunk egy sor káposztát, majd erre a húsos masszából gombócokat formázunk és rárakjuk, rakunk rá a füstölt oldalasból és befedjük a maradék káposztával. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Hideg sütőbe rakjuk és beállítjuk 150 fokra, lefedjük és így főzzük, míg a gombócokat megpuhulnak.

Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-kaposzta-cserepedenyben-3/