Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet karaj
  • 6 db főtt tojás
  • 1-2 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítése

A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük egy nagy serpenyőben. Amikor a szalonna zsírja kiolvadt, megfonnyasztjuk benne az apróra vágott hagymát. Erre kis csípős paprikát vágunk, hozzáadjuk a kockára vágott, hámozott paradicsomot, és 2 teáskanál pirospaprikát szórunk rá, ezzel tulajdonképpen egy pörköltalapot készítünk. Felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, egy teáskanál bazsalikomot, és zúzott fokhagymát is.

Közben a kiklopfolt karajt sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikbe egy-egy kemény tojást tekerünk, és cérnával összekötjük, hogy a töltelék a helyén maradjon. Az így elkészített húsokat a pörkölt lébe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húsokat. Az egészet körülbelül egy órán keresztül főzzük, amíg a hús megpuhul.

Amikor a hús megfőtt, kiszedjük, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd eltávolítjuk a cérnát. A pörköltalapot tovább forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön.

Közben a tarhonyát kis zsíron megpirítjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, és lassan puhára főzzük. Mikrohullámú sütőben is elkészíthető, fedett jénai tálban.

A kész ételt pirított, főtt tarhonyával és egy kis tejföllel meghúzva tálaljuk. Friss idénysalátával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-karaj-3/